Cetățenii se vor putea vaccina împotriva COVID-19 în instituțiile medicale private

  • 08 Aprilie 2021 09:46
Cetățenii se vor putea vaccina împotriva COVID-19 în instituțiile medicale private

Cetățenii se vor putea vaccina contra cost împotriva noului coronavirus, în clinicile private, până la sfârșitul lunii aprilie. Premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a declarat că vor fi făcute modificări de ordin juridic în acest sens. 

În data de 8 aprilie, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, funcționarul a spus că: „până la sfârșitul lunii aprilie va fi deschisă posibilitatea aceasta din punct de vedere juridic, dar nu sunt sigur că până la sfârșitul lunii aprilie agenții economici vor reuși să identifice pe piața internațională loturi disponibile pentru vânzare”.

Premierul în exercițiu a declarat că la Guvern s-au purtat discuții ca agenții economici să poată achiziționa vaccinuri în cazul în care identifică loturi necesare pe piața internațională. Însă, pentru ca acest proces să fie facilitat, Agenția Medicamentului trebuie să înregistreze prețurile de export ale vaccinurilor.

„Același Sputnik-V, la producător costă cinci, șase euro per doză, iar prețul de export este însă 9,90. Agenția Medicamentului trebuie să ia în considerație acest cost și taxele ulterioare”, a precizat Aureliu Ciocoi.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost extinsă pe data de 31 martie curent, pentru contingentele de persoane incluse la etapa a doua de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

 

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău