Cetățenii ruși sunt lideri după numărul de străni în rândurile Statului Islamic

  • 26 Octombrie 2017 13:03
Cetățenii ruși sunt lideri după numărul de străni în rândurile Statului Islamic

Rușii constituie cel mai mare grup de străini care luptă de partea organizației teroriste „Statul islamic” (ISIS) in Irak și Siria, se arata în raportul „În afara Califatului: Luptătorii străini și amenințarea întoarcerii lor”, realizat de compania americană de analiză Soufan Group, scrie paginaderusia.ro.

Potrivit autorilor raportului, în octombrie 2017 de partea ISIS luptau 3.417 cetățeni ai Federației Ruse. Cel de-al doilea cel mai mare grup de straini este alcatuit din originari din Arabia Saudită – 3.244 de persoane. Iordania ocupă locul al treilea cu 3.000 de luptători.

Potrivit Soufan, 400 de persoane s-au întors în Rusia dupa ce au luat parte la ostilități din partea ISIS, în Arabia Saudită – 760 de persoane, în Iordania – 250.

În total, potrivit autorilor raportului, 8.717 de persoane din țările fostei URSS, inclusiv din Rusia, luptă de partea ISIS.

Anterior, cifre asemanatoare a anunțat și președintele rus, Vladimir Putin, care a declarat în una februarie că aproximativ patru mii de cetateni ruși luptă de partea ISIS și aproximativ cinci mii de imigranți din alte țări ale fostei URSS.

Grupul Soufan a fost fondat în 2005 de fostul agent FBI, Ali Soufan. Compania oferă cercetări analitice organizațiilor internaționale și guvernamentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău