Cetățenii R.Moldova vor putea obține mai ușor vize pentru călătorii de scurtă durată în Japonia

  • 09 Decembrie 2017 20:03
Cetățenii R.Moldova vor putea obține mai ușor vize pentru călătorii de scurtă durată în Japonia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută decizia Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei cu privire la relaxarea procedurilor de eliberare a vizelor pentru călătorii de scurtă ședere pentru cetățenii Republicii Moldova.

Astfel, conform regimului aplicabil cetățenilor Republicii Moldova din data de 1 ianuarie 2018, următoarele categorii de persoane: oameni de afaceri, de cultură sau din mediul academic vor beneficia de procedură simplificată la eliberarea vizelor pentru călătorii de scurtă ședere. De asemenea, în cazul cetățenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deținerii unei scrisori de garanție. 

Decizia respectivă, anunțată în contextul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone va contribui la stimularea schimburilor inter-umane.

Pentru informații suplimentare, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la Ambasada Japoniei la Chișinău, Direcția afaceri consulare a MAEIE sau Ambasada Republicii Moldova la Tokio, se precizează într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău

Notă: Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992 (Japonia a recunoscut independența Republicii Moldova la 28 decembrie 1991). Din anul 2007, Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetățenii Japoniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău