Cetățenii R.Moldova, printre primii turiști care au ajuns la munte în România de Crăciunul pe stil vechi

  • 05 Ianuarie 2018 18:53
Cetățenii R.Moldova, printre primii turiști care au ajuns la munte în România de Crăciunul pe stil vechi

Primii turiști din Republica Moldova, Ucraina și Rusia au ajuns la Poiana Brașov și Predeal, pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi, care se sărbătorește pe data de 7 ianuarie.

Unii turiști au ajuns în stațiune cu mașinile personale, iar alții cu autocarele, relatează Agerpres.

Aceștia sunt cazați la hoteluri de trei și patru stele la prețuri care pleacă de la 185 de euro pe noapte/camera la un hotel de patru stele din Poiana Brașov și poate ajunge la peste 300 de euro pe noapte/camera, în funcție de facilitățile incluse în pachetul de servicii, potrivit reprezentanților agențiilor de turism ale hotelurilor din stațiune.

Numărul turiștilor care petrec sărbătorilor pe rit vechi în cele două stațiuni montane este mai mare la Revelion decât la Crăciun, mai spun sursele citate. Meniurile pregătite pentru turiștii din Republica Moldova, Ucraina sau Rusia sunt atât cele tradiționale pentru seara de Crăciun, dar și multe surprize, susțin hotelierii. Ca în fiecare an, acești turiști iau cu asalt pârtiile de schi sau de săniuș.

Pe toate pârtiile din Poiana Brașov se schiază în condiții foarte bune, stațiunea fiind în continuare destul de aglomerată în această perioadă, având în vedere că este vacanța elevilor, dar și faptul că se schiază pe toate pârtiile domeniului schiabil, doar câteva secțiuni ale acestora fiind impracticabile din cauza lipsei zăpezii, precizează reprezentanții Salvamont din stațiune.

Pe de altă parte, hotelierii din Predeal nu au pregătit pachete speciale de servicii pentru turiștii care vin să petreacă Crăciunul pe rit vechi, aceștia cazându-se pe cont propriu la hoteluri și pensiuni, la prețuri la fel ca și pentru turiștii din România.

"Sunt turiști din Republica Moldova, Ucraina și Rusia care s-au cazat la hoteluri și pensiuni. Fiecare stă cât dorește, tocmai de aceea nu au fost pregătite pachete de servicii. Pot să vă spun că un pachet de servicii pentru trei nopți, pentru oricine dorește să se cazeze la un hotel de trei stele din Predeal, este de 330 de lei de persoană/cameră, iar un pachet de servicii de cinci nopți ajunge la 800 de lei de persoană/cameră. Acestea includ cazarea, micul dejun și cina. La patru stele, prețul ajunge la 380 de persoană/cameră", a precizat, pentru AGERPRES, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Predeal, Cătălin Câmpeanu.

Deocamdată, prețurile la hotelurile și pensiunile din cele două stațiuni sunt la fel ca cele practicate pentru sărbătorile de iarnă. Referitor la gradul de ocupare a stațiunii Predeal de Revelion, sursa citată a precizat că acesta a fost de 100%, dar și restaurantele au avut locurile rezervate în totalitate.

"Lucrăm în prezent la statistici pe care le vom prezenta în zilele următoare, dar pot să vă spun că în seara de Revelion și în cele două zile libere, pe pârtia Clăbucet, unde s-a organizat Revelionul 2018, s-au aflat peste 15.000 de persoane. Și în prezent în stațiune sunt foarte mulți turiști și copii având în vedere că este vacanța de iarnă și se schiază destul de bine', a mai spus Cătălin Câmpeanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău