Cetățenii R.Moldova pot solicita apostilarea actelor online începând de astăzi

  • 21 Martie 2022 18:21
Cetățenii R.Moldova pot solicita apostilarea actelor online începând de astăzi

Serviciul e-Apostila a devenit funcțional începând de astăzi, 21 martie, ora 17.00, anunță Ministerul Justiției. Solicitanții vor avea posibilitatea să depună online actele pentru apostilare și să le ridice dacă dețin o semnătură digitală, transmite IPN.

Pentru autentificare în aplicație, persoana trebuie să acceseze pagina web: www.apostila.gov.md și să selecteze compartimentul „Autentificare”. Ulterior, să selecteze „CTS Login” și modalitatea de autentificare în serviciul național de autentificări MPass (autentificarea cu semnătura mobilă, cu semnătura electronică sau cu buletinul de identitate electronic). Odată autentificat, solicitantul va accesa butonul „Înregistrare Cerere” pe pagina contului personal. Va completa toate compartimentele din cerere, va încărca imaginea scanată a actelor supuse apostilării (în format pdf). De asemenea, va semna prin intermediul aplicației online imaginea scanată a actelor încărcate.

Plata pentru serviciul apostilă se efectuează prin serviciului guvernamental de plăți electronice M-Pay, www.mpay.gov.md, în baza numărului comenzii de plata M-Pay. Termenul de examinare a cererii începe să curgă din momentul confirmării plății.

Depunerea actelor online pentru aplicarea apostilei sau ridicarea documentelor apostilate se va face pe pagina web www.apostila.gov.md zilnic, în intervalul de timp 17.00 – 07.00.

Procedura de depunere online a actelor spre apostilare, dar și prevederile privind actele supuse apostilării pot fi găsite în „Ghidul de utilizare a serviciului online e-Apostila”.

Rămâne valabilă și posibilitatea de a depune actele fizic, conform programării online sau a rândului ordinar, la sediul Direcției apostilă și legalizare, situat la adresa: mun. Chișinău, str. 31 August 1989, nr. 82. Depunerea actelor are loc la patru ghișee, de luni până vineri, de la ora 08.05 până la ora 16.00, cu pauza de masă între 12.30 și 13.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău