Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Cipru sau Slovacia vor putea beneficia de pensii sau alte prestații sociale

  • 07 Februarie 13:22
Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Cipru sau Slovacia vor putea beneficia de pensii sau alte prestații sociale

La ședința de astăzi, 7 februarie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizele consultative pentru inițierea a două acorduri care prevăd ca cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Cipru sau Slovacia să poată beneficia de pensii sau de alte prestații sociale.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului Republicii Moldova, de prevederile acordurilor vor beneficia angajații, lucrătorii independenți, lucrătorii detașați, personalul misiunilor diplomatice sau al posturilor consulare etc.

Aceștia vor primi pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensii și indemnizații de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale și pensii de urmaș.

Fiecare stat contractat va achita partea de pensie calculată proporțional perioadei de asigurare realizate pe teritoriul propriu.

Acordurile cu Republica Cipru și Republica Slovacă urmează a fi încheiate pe o perioadă nedeterminată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău