Cetățenii R. Moldova înregistrați în MNotify vor fi avizați despre expirarea actelor de identitate

  • 15 Ianuarie 11:40
Cetățenii R. Moldova înregistrați în MNotify vor fi avizați despre expirarea actelor de identitate

Cetățenii Republicii Moldova, care dețin semnătură electronică și sunt înregistrați la serviciul guvernamental de notificare electronică MNotify (mnotify.gov.md), de astăzi vor primi notificări prealabile privind expirarea termenului de valabilitate al pașaportului și buletinului de identitate, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția Servicii Publice (ASP).

Preavizarea cetățenilor se va face cu 60 și 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a documentelor. Cea de-a treia avizare se va face la data expirării sau a anulării pașaportului sau buletinului de identitate din alte motive. Serviciul MNotify este prestat cu titlu gratuit, scrie sursa citată.

Notificările pot fi primite prin email, portalul guvernamental al cetățeanului, mesaje scurte (SMS) sau mesaje instantanee pe Facebook Messenger, Viber, Telegram, Skype și What’s up, în funcție de ce a setat cetățeanul în profilul său personal din MNotify. Totodată, notificările vor fi transmise și vor putea fi vizualizate, inclusiv, în Cabinetul personal (mcabinet.gov.md). În profil, utilizatorii  mai pot seta, de asemenea, limba preferată de notificare, precum și timpul când vor să primească notificările. 

„Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să-și perfecteze semnături electronice. În prezent, semnătura electronică poate fi obținută la Serviciul Tehnologia Informației și Securitatea Cibernetică și la operatorii de telefonie mobilă”, indică ASP.

MNotify este serviciul guvernamental de notificare electronică ce permite prestatorilor de servicii publice expedierea notificărilor către utilizatori  în vederea înștiințării acestora despre evenimentele produse în legătură cu prestarea serviciilor sau altor evenimente relevante destinatarilor.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău