Cetățenii pot solicita la Centrul de Apel informații despre organizarea alegerilor

  • 04 Noiembrie 2023 15:45
Cetățenii pot solicita la Centrul de Apel informații despre organizarea alegerilor

Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent la Centrul de Apel, cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), alegătorii pot afla date cu privire la arondarea la secții de votare, procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, informații privind domiciliul sau reședința într-o unitate administrativ-teritorială etc.

De asemenea, în perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda asistența necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, dar și membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Totodată, CEC a atenționat că, prin intermediul Centrului de Apel, nu pot fi depuse contestații.

Linia de informare a Centrului de Apel va funcționa de luni până vineri, între orele 8.00-17.00, iar în perioada 5-7 și 19-21 noiembrie curent, programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a țării. Acesta va funcționa până pe 21 noiembrie curent.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău