Cetățenii pot sesiza MEI dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor

  • 20 Iunie 2018 12:39
Cetățenii pot sesiza MEI dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor

Cetățenii pot sesiza Ministerul Economiei și Infrastructurii dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în exploatare a acestora.

„Dacă vor fi constatate neconformități, agenții economici vor fi obligați să execute lucrările de reparație din cont propriu”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, care a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumurilor din localitatea Step-Soci, raionul Orhei, informează MOLDPRES.

„Nu ne dorim ca aceste porțiuni de drum să fie reparate în fiecare an. Odată ce sunt reparate acum, să fie bune pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, a mai adăugat ministrul. În Step-Soci sunt reabilitate cinci artere adiacente drumului principal. Tronsoanele de drum sunt reparate mai devreme decât termenele stabilite, a constatat Chiril Gaburici. Totodată, el a menționat că prioritar este calitatea drumurilor și a solicitat companiilor implicate să execute bine lucrările de reparație și construcție a drumurilor, indiferent dacă este vorba despre programul „Drumuri bune” sau alte proiecte.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor, la Orhei, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, vor fi reabilitate 65 de drumuri locale, suma totală a investițiilor fiind de circa 74 milioane de lei. Până în prezent, au fost reparate deja 17 tronsoane de drum, iar 13 sunt în lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău