Cetățenia Republicii Moldova va fi mai ușor de obținut

  • 15 Iulie 2013 13:51
Cetățenia Republicii Moldova va fi mai ușor de obținut

Procedura de acordare a cetățeniei Republicii Moldova va fi simplificată, potrivit unui proiect de lege care prevede delimitarea competențelor în domeniu între Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și instituția prezidențială.

Potrivit IPN, ministerul  nu va mai avea competențe de a lua decizii, ci doar va fi abilitat cu funcții pur tehnice: de primire a cererii, verificare a documentelor solicitantului și expediere a acestora la președinție. Chiar dacă persoana nu va întruni condițiile necesare pentru acordarea cetățeniei, setul de documente, însoțit de o notă informativă, va fi transmis instituției prezidențiale pentru examinare.

Potrivit modificărilor, pe lista persoanelor care pot solicita cetățenia Republicii Moldova prin naturalizare sunt incluși beneficiarii de azil politic și de protecție umanitară. Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern și urmează să fie examinat de Parlament. De la proclamarea independenței Republicii Moldova, peste 2 mii de persoane au dobândit cetățenia țării prin naturalizare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău