Cetățeni din peste 30 de țări vor putea călători în R.Moldova fără vize

  • 12 Aprilie 2018 10:43
Cetățeni din peste 30 de țări vor putea călători în R.Moldova fără vize

Decretul de promulgare, dar și legea pentru modificarea și completarea legislației privind resortisanții statelor terțe, care au obligația deținerii unei vize, și resortisanții statelor terțe, care sunt exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, vor fi publicate în numărul de mâine, 13 aprilie, al Monitorului Oficial, informează MOLDPRES.

Printre statele a căror cetățeni vor putea călători în Moldova fără vize se numără Brazilia, Republica Columbia, Statele Unite Mexicane, Republica Guatemala, Republica Insulelor Marshall, Republica Panama, Republica Paraguay, Republica Mauritius. Totodată, șapte din cele 33 de state au ridicat unilateral obligativitatea deținerii vizei de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova.

Potrivit autorităților, excluderea vizelor pentru cetățenii mai multor țări va facilita cooperarea economică, atragerea investițiilor, dezvoltarea turismului și a altor sectoare prioritare pentru statul nostru, dar și eventuale facilități de călătorie în viitor pentru cetățenii Republicii Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău