Cetățeni ai Republicii Moldova răniți într-un accident în România

  • 23 Iunie 2016 11:14
Cetățeni ai Republicii Moldova răniți într-un accident în România

Zece persoane care se aflau în două microbuze, unul dintre care cu pasageri din Republica Moldova, au fost implicate joi, 23 iunie, într-un accident rutier petrecut pe DN 17 Bistrița – Cluj din România.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a declarat cod roșu de intervenție, scrie Mediafax în pagina electronică, citată de IPN.

Accidentul s-a petrecut într-o curbă, în localitatea Șintereag. Cele două microbuze, dintre care unul de marfă și unul de pasageri, în care se aflau zece persoane, s-au ciocnit frontal.

„ISU Bistrița a instituit cod roșu de intervenție. Salvatorii au găsit la fața locului 10 victime, dintre care două încarcerate. Este vorba despre conducătorii auto din cele două microbuze. Aceștia au fost extrași din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, trei au ajuns la spital, două la Bistrița și una la Beclean, iar restul de șapte, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital”, a declarat, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița precizează într-un comunicat de presă că la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului au fost aduși doi pacienți, victime ale accidentului rutier care a avut loc în localitatea Șintereag. După investigații, ambii pacienții au fost diagnosticați cu multiple contuzii.

Microbuzul cu pasageri venea din Republica Moldova și se îndrepta spre Paris, șoferul microbuzului de marfă spunând că el circula regulamentar și a fost lovit în plin de celălalt microbuz. După accident, cinci dintre pasagerii care mergeau spre Paris și-au continuat drumul cu un autocar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău