Cetățeanul ucrainean Pavel Grib, condamnat în Rusia pentru acte de terorism, a declarat greva foamei

  • 22 Martie 2019 14:20
Cetățeanul ucrainean Pavel Grib, condamnat în Rusia pentru acte de terorism, a declarat greva foamei

Cetățeanul ucrainean, Pavel Grib, condamnat de autoritățile din Rusia la șase ani de închisoare, pentru comiterea unor acte de terorism, a intrat vineri în greva foamei, notează Rador.

Avocata lui Marina Dubrovina, a declarat că va contesta decizia instanței, pe motiv că dovezile în cazul lui au fost obținute cu încălcarea legii.

Între timp, deținutul a anunțat că intră în greva foamei.

Ziarul Ukrainska Pravda precizează că instanța care l-a judecat pe Pavel Hrib este aceeași care i-a condamnat și pe regizorul ucrainean Oleg Sențov și pe activistul Aleksandr Kolcenko.

Înaintea anunțării verdictului, tânărul a declarat că nu recunoaște acuzațiile și i-a numit pe reprezentanții Serviciului Federal de Securitate "bandiți și ucigași".

Pavel Hrib ar fi fost răpit pe 24 august 2017, în Republica Belarus, de către reprezentanți ai serviciilor speciale rusești. Tânărul ucrainean este acuzat de partea rusă că a exercitat influență asupra unei eleve din Soci, pe care o cunoscuse pe o rețea de socializare, astfel încât aceasta să confecționeze și să detoneze un dispozitiv exploziv.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău