Cetățeanul român, reținut în Bulgaria în cazul asasinării jurnalistei Viktoria Marinova, va fi eliberat

  • 10 Octombrie 2018 10:41
Cetățeanul român, reținut în Bulgaria în cazul asasinării jurnalistei Viktoria Marinova, va fi eliberat

Cetățeanul român reținut de autoritățile bulgare în ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigații Viktoria Marinova va fi eliberat, fără să fie formulate acuzații împotriva sa, a anunțat marți seară poliția bulgară, transmite agenția Reuters și DW.

"Munca noastră continuă. În prezent, nu există fapte și evoluții pe care să le putem anunța. Cetățeanul român urmează să fie eliberat", a declarat, ieri, Teodor Atanasov, șeful poliției regională din Ruse.

Poliția bulgară anunțase anterior, în aceeași zi, că a reținut, pentru 24 de ore, un cetățean român de origine ucraineană și că în prezent verifică alibi-ul său în cadrul anchetei privind acest asasinat.

Viktoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ și prezentatoare la postul local TVN Ruse, a murit după ce a fost lovită, strangulată și violată. Corpul său lipsit de viață a fost descoperit sâmbătă într-un parc din orașul Ruse, aproape de malul Dunării.

Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei.

La ultima ediție a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi reputați jurnaliști de investigații: Dimitar Stoianov din Bulgaria și Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicați oameni de afaceri și aleși. Dimitar Stoianov și Attila Biro au fost reținuți pentru scurt timp de către poliție în cursul acestei anchete, cazul lor provocând o reacție de condamnare din partea organizației neguvernamentale Reporteri fără Frontiere (RSF).

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău