Cetatea Soroca se redeschide

  • 05 Mai 2015 13:44

Cetatea Soroca își va redeschide porțile pentru vizitatori pe 16 mai, iar cu această ocazie va fi organizat și un festival medieval.

Solicitat de IPN, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie Cetatea Soroca, Nicolae Bulat, a precizat pentru IPN că au fost  reconstruite acoperișurile la toate turnurile cetății. A fost reparat și drumul de strajă, podeaua în turnuri, izolarea terasei deasupra beciurilor. De asemenea, s-a reușit reparația scărilor de la intrare, cu un accent mai mare pe turnul principal, unde este amenajat și un paraclis.

În prezent se lucrează la amenajarea curții cetății și a teritoriului aferent muzeului. În fața cetății vor fi amenajate tarabe în care vor fi comercializate lucrările de artă ale copiilor din raionul Soroca. Banii pentru restaurarea cetății au fost câștigați în cadrul unui proiect european transfrontalier Moldova-România.

De asemenea, sunt reabilitate trei drumuri de acces spre cetate din fondurile alocate de Guvern și Consiliul raional Soroca, în total au fost alocați 10 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău