CESP Chișinău a adoptat o nouă hotărâre. Ce prevede documentul

  • 22 Ianuarie 2022 10:53
CESP Chișinău a adoptat o nouă hotărâre. Ce prevede documentul

În contextul stării de alertă Cod roșu la nivel național, CESP Chișinău recomandă portul măștilor în toate spațiile publice deschise, iar în spațiile publice închise, în transportul public și în stații, masca este obligatorie și aceasta trebuie să acopere gura și nasul.

Potrivit Hotărârii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău, din 21 ianuarie, în instituțiile de învățământ special se permite organizarea procesului de învățământ cu prezentță fizică cu un număr redus de elevi și cu respectarea normelor de sănătate publică. Asociațiile Medicale Teritoriale vor reduce vizitele pacienților și examinărilor în scop profilactic, cu excepția vizitelor pentru imunizarea populație. Accesul în instituțiile medicale se va efectua în baza programărilor, cu excepția cazurilor de urgență chirurgicală și pentru vaccinare anti-Covid.

Subdiviziunile administrației locale Chișinău sistează audiențele cetățenilor și restricționează accesul acestora. Potrvit Hotărârii CESP Chișinău, pe perioada măsurilor restrictive, în mun. Chișinău se aplică o scutire de 50% la taxa pentru HoReCa. Amintim că pe 20 ianuare a fost instituit Cod roșu la nivel național din cauza numărului în creștere a cazurilor de Covid în Republica Moldova și a virulenței tulpinii Omicron.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău