Certificatul de asigurare ”Carte Verde” ar putea fi emis în format digital. Când dispare formularul pe suport de hârtie

  • 28 Mai 15:34
Certificatul de asigurare ”Carte Verde” ar putea fi emis în format digital. Când dispare formularul pe suport de hârtie

Certificatul de asigurare ”Carte Verde” ar putea fi emis în format digital. Ministerul Finanțelor a prezentat pentru consultări publice un proiect de hotărâre a Guvernului care să permită digitalizarea procesului de emitere a certificatului de asigurare ”Carte Verde”. Mai exact, se propune renunțarea la formularul de document primar cu regim special în format hârtie și asigurarea posibilității de emitere a acestuia în formă electronică.

Astfel, se propune completarea Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, cu prevederi noi și introducerea noțiunii de ”portal rca.bnm.md”, în vederea creării premiselor pentru emiterea certificatului de asigurare ”Carte Verde” în formatul negru pe alb și ulterior digitalizarea acestuia, cu intrarea în vigoare din 1 iulie 2024, scrie Bizlaw.md.

Autorii inițiativei spun că în prezent Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare și Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule sunt în proces de elaborare a mecanismelor și soluțiilor necesare pentru digitalizarea și emiterea în versiune electronică a certificatului de asigurare ”Carte Verde”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:73 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău