Certificate COVID-19 la intrarea în sediul Judecătoriei Chișinău pentru persoanele care nu participă la ședință

  • 24 Ianuarie 2022 13:00
Certificate COVID-19 la intrarea în sediul Judecătoriei Chișinău pentru persoanele care nu participă la ședință

Accesul justițiabililor la sediul Judecătoriei Chișinău va fi limitat. În 21 ianuarie, președintele interimar al instanței a emis o Dispoziție cu privire la unele măsuri de protecție împotriva infecțiilor respiratorii cauzate de Covid-19 și gripa sezonieră, informează Bizlaw.md.

Potrivit Dispoziției, accesul în sediul instanței va fi interzis persoanelor în privința cărora autoritățile au dispus măsuri de carantină sau autoizolare, până la expirarea acestora, potrivit sursei citate.

Persoanele care se află în această situație și care sunt citate în instanță vor fi obligate să înștiințeze completul de judecată despre această situație în scris sau prin poșta electronică, totodată.

Accesul persoanelor care nu sunt antrenate în ședințe sau nu depun/ridică acte judecătorești va fi permis doar în baza certificatelor COVID-19.

Instanța mai recomandă justițiabililor/vizitatorilor să se afle în incinta instituției doar pentru timpul strict necesar pentru îndeplinirea formalităților, îndatoririlor judiciare și/sau profesionale.

Pentru evitarea aglomerării în sălile de judecată, completurile vor stabili ore diferentiate de soluționare a cauzelor sau alte măsuri care să asigure accesul etapizat a publicului în sălile de judecată. Președinții de completuri vor lua măsuri ca în sală să fie prezente simultan maxim 20 de persoane cu păstrarea distanței de cel puțin 1 metru între ele.

Instanța a mai dispus ca transmiterea corespondeței să se realizeze preponderent în format electronic.

Regimul special de activitate a fost dispus ca urmare a Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.2 din 20 ianuarie 2022, cât și fiind necesară prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19, pentru asigurarea sănătății și securității în muncă la nivelul personalului Judecătoriei Chișinău și pentru asigurarea în bune condiții a activității curente a instituției.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău