Cerințe noi pentru șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta

  • 02 Aprilie 11:00
Cerințe noi pentru șoferii care conduc mașini cu volan pe dreapta

Pentru a putea circula pe drumurile din Republica Moldova, posesorii de asemenea vehicule vor trebui să se asigure că respectă încă câteva cerințe tehnice. Excepție vor reprezenta vehiculele cu volan pe dreapta aflate în trafic internațional. Cel puțin asta prevede un proiect de modificare a Regulamentului circulației rutiere, care urmează a fi expediat Guvernului pentru examinare.

Astfel, potrivit modificărilor propuse, vor fi specificate condițiile tehnice pentru circulația pe drumurile publice ale Republicii Moldova a vehiculelor care au volanul amplasat pe partea dreaptă, prin echiparea acestora cu oglinzi speciale, periscopice, care asigură o vizibilitate mai bună în partea stângă; convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina farurilor pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers, cu excepția vehiculelor care permit adaptarea manuală și/sau automată a modului de direcționare a farurilor.

În asemenea circumstanțe stabilirea cerințelor de echipare sau adaptare a farurilor vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă, vor permite evitarea cazurilor de orbire a conducătorilor auto ce se deplasează în întâmpinare din sens opus, pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, precum și asigurarea conducătorului vehiculului la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic și mărirea câmpului vizual pe partea stângă, scrie BIZLAW.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău