Cererile lui Țîcu și Chirtoacă de înregistrare în cursă vor fi examinate marți

  • 03 Octombrie 2020 13:07
Cererile lui Țîcu și Chirtoacă de înregistrare în cursă vor fi examinate marți

Cererile de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale ale candidaților desemnați de Partidul Unității Naționale, Octavian Țîcu, și Blocul electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, vor fi examinate în ședința Comisiei Electorale Centrale, cel mai probabil, în ziua de marți, 6 octombrie. Precizarea a fost făcută pentru IPN de către Rodica Sîrbu, șefa direcției comunicare a Comisiei Electorale Centrale.

Solicitată în legătură cu informațiile apărute în presă cu privire la neadmiterea în cursa prezidențială a candidatului PUN, Octavian Țîcu, Rodica Sârbu a spus că CEC „nu va comenta declarațiile politice ale pretendenților la statutul de concurent electoral”.

Octavian Țîcu a anunțat astăzi, 3 octombrie, pe pagina sa de Facebook, că nu a fost admis în cursa prezidențială de către CEC, pe motiv că nu ar fi acumulat numărul de semnături valabile. Octavian Țîcu a menționat că, din 20 de mii de semnături colectate, peste cinci mii au fost „aruncate la gunoi”, majoritatea pentru o cifră sau număr de la seria buletinului scrisă greșit și pentru faptul că s-a încurcat domiciliul. „Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, și acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături”, a comentat acesta.

Octavian Țîcu dă vina pe Igor Dodon. „Frica lui Dodon și a Moscovei față de eventualitatea participării mele în această campanie a fost atât de mare, încât a decis să elimine orice risc și să mă scoată din cursă. Singura alternativă unionistă, anti-sistem, necompromisă în schemele și înțelegerile politice, necoruptă și capabilă să-și asume lupta împotriva regimului până la demontarea lui definitivă”, a adăugat Octavian Țîcu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău