Cererile de restituire a TVA, în atenția serviciilor vamale din Republica Moldova și România

  • 11 Ianuarie 2018 12:03
Cererile de restituire a TVA, în atenția serviciilor vamale din Republica Moldova și România

Moldova și România vor face schimb de date privind cererile de restituire a TVA. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi a șefilor autorităților vamale din Republica Moldova și România, Vitalie Vrabie și Marius Atomei.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, citat de IPN, părțile au agreat necesitatea creării unui mecanism privind schimbul de date referitoare la cererile de restituire a TVA la ieșirea din România, pentru bunurile cu o valoare mai mare de 300 Euro, pentru a exclude cazurie de solicitare neîntemeiată a scutirilor prevăzute de legislația comunitară, dar și pentru a preveni eschivarea de la plata taxelor vamale pentru bunurile introduse în Republica Moldova. 

De asemenea, cei doi directori au abordat necesitatea optimizării schimburilor de informații privind scanările efectuate, fapt ce ar permite exploatarea echipamentelor de scanare doar în baza analizei de risc și a informațiilor parvenite. 

Conducătorii celor două autorități vamale și-au reconfirmat angajamentul de a  accelera implementarea unor proiecte menite să degajeze fluxurile de la frontieră. 

Lucrările vor fi efectuate în cadrul Programului Operațional România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de guvernele celor două state beneficiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău