Cererile de demisie a 5 judecători de la Curtea Supremă de Justiție, acceptate de CSM

  • 06 Noiembrie 2018 11:59
Cererile de demisie a 5 judecători de la Curtea Supremă de Justiție, acceptate de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat astăzi, în cadrul ședinței, cererile de demisie a cinci judecători care activau în cadrul Curții Supreme de Justiție

Este vorba despre Dumitru Visternicean, Tatiana Vieru, Elena Covalenco, Iulia Sîrcu și Valentin Doagă. Hotărârile CSM vor fi prezentate Parlamentului care va decide dacă le acceptă. 

De asemenea, a plecat de la Judecătoria Strășeni și Valentina Criucicova, iar de la Judecătoria Comrat - Ion Cojocari. În același timp, Victoria Sanduța de la Judecătoria Centru s-a răzgândit și și-a retras cererea de demisie. 

Tot astăzi, în cadrul ședinței, magistrații CSM au dat aviz negativ Proiectului de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, în partea referitoare la  remunerarea judecătorilor, pe motiv că salariile magistraților ar urma să se diminueze.

În acest context, secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, și-a exprimat regretul că CSM ar induce în eroare opinia publică. El a scris într-o postare pe Facebook,  despre faptul că nu vor avea loc diminuări de salarii pentru judecători, dar că nu vor fi nici majorări. El a precizat că nu poate rămâne în vigoare legea specială privind salarizarea magistraților, deoarece ”societatea nu va fi în stare să le adune din contribuții și să le plătească justiției”, în actualele condiții.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău