Cererile de azil ale migranților de la granița SUA vor fi procesate în Mexic, declară Donald Trump

  • 25 Noiembrie 2018 09:41
Cererile de azil ale migranților de la granița SUA vor fi procesate în Mexic, declară Donald Trump

Președintele american Donald Trump spune că migranții care așteaptă la granița de sud a SUA în Mexic nu vor primi permisiunea de a intra în SUA până când cererile lor de azil nu vor fi procesate acolo, după apariția unor informații în presă privind un acord între cele două țări pe acest subiect, relatează dpa.

"Migranții de la granița sudică nu vor primi permisiunea de a intra în SUA până când cererile lor nu vor fi aprobate individual în instanță", a scris Trump pe Twitter.

"Toți vor sta în Mexic. Dacă, din vreun motiv, va deveni necesar, atunci vom ÎNCHIDE granița de sud", a adăugat el.

SUA au obținut sprijinul Mexicului asupra acestui plan, cunoscut și ca 'A rămâne în Mexic', a scris anterior Washington Post, citând oficiali mexicani anonimi și membri de top ai echipei de tranziție a președintelui ales Andres Manuel Lopez Obrador.

"Pentru moment, am găsit un acord asupra acestei politici, 'A rămâne în Mexic'", a spus, citată de Washington Post, Olga Sanchez Cordero, ministru de interne în guvernul președintelui ales, care își va prelua funcția la 1 decembrie.

Ea a afirmat că este vorba de "o soluție pe termen scurt". "Soluția pe termen mediu și lung este ca oamenii să înceteze să mai migreze", a adăugat ea.

Ulterior, biroul său a transmis totuși un comunicat în care se afirma că "nu există niciun acord între viitorul guvern mexican și cel al SUA".

În același timp, primarul orașului de graniță Tijuana, Juan Manuel Gastelum, a declarat sâmbătă "stare de urgență umanitară" printre miile de migranți care au ajuns în localitate, potrivit dpa.

El a spus că orașul nu poate acoperi cheltuielile cu cazarea a peste 4.700 de migranți din America Centrală pe un stadion de fotbal. "Nu voi cheltui banii locuitorilor din Tijuana", a atras atenția Gastelum.

Migranții, care vin în majoritate din Honduras, El Salvador și Guatemala, au călătorit în cea mai mare parte pe jos prin Mexic și speră la o șansă de a cere azil politic în SUA.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău