Ceremonii de comemorare în memoria pilotului MIG 21 Lancer care s-a prăbușit în România. Momentul impactului (VIDEO)

  • 08 Iulie 2018 16:34
Ceremonii de comemorare în memoria pilotului MIG 21 Lancer care s-a prăbușit în România. Momentul impactului (VIDEO)

Ministerul Apărării de la București va organiza luni dimineață, în unitățile militare din România și din teatrele de operații, ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru, care și-a pierdut viața după ce avionul de vânătoare MIG 21 Lancer, pe care-l conducea, s-a prăbușit la Fetești, anunță Rador

Totodată, ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a dat ordin să fie sistate toate zborurile de instrucție cu aeronave de tip MIG 21 Lancer, până la finalizarea anchetei privind cauzele prăbușirii avionului la show-ul aviatic de la Fetești, transmite MEDIAFAX.

Pilotul a făcut tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei aproape 3.000 de oameni care participau la eveniment, așa că în loc să se catapulteze, a preferat să facă niște manevre și să ducă avionul cât mai departe, pe câmp, relatează Digi24.

Momentul impactului cu solul a fost surprins de fotograful Cătălin Groșan.

Colegii pilotului sunt convinși că acesta nu a făcut nicio greșeală, iar cea mai probabilă cauză a prăbușirii e o defecțiune a avionului. 

Aparatul participa la un show aviatic. Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație luptă, Baza Aeriană 86 Fetești. Procurorii militari au început deja ancheta, iar din ordinul ministrului apărării a fost numită o comisie de investigație tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău