Ceremonie fastuoasă la Londra. Regele Charles primește pentru prima oară un șef de stat în vizită oficială de când a devenit suveran

  • 22 Noiembrie 2022 16:53
Ceremonie fastuoasă la Londra. Regele Charles primește pentru prima oară un șef de stat în vizită oficială de când a devenit suveran

Regele Charles al Regatului Unit l-a întâmpinat, marți, pe președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, în prima vizită oficială a unui șef de stat la Londra în timpul domniei noului monarh, relatează Reuters.

Ramaphosa a fost primit de rege la Palatul Buckingham într-o ceremonie fastuoasă. Este prima oară când Charles primește un șef de stat în vizită oficială în calitate de șef al statului britanic. Vizita vine în condiiile în care Regatul Unit se străduiește să-și îmbunătățească relațiile cu cel mai mare partener comercial al său în Africa. Ramaphosa și soția sa au fost întâmpinați oficial de prințul moștenitor al Coroanei britanice, William și de soția acestuia, la un hotel din centrul Londrei, pentru a marca începutul acestei vizite de două zile, prima vizită a unui șef de stat în Marea Britanie din 2019.

Președintele sud-african a fost primit cu fast și cu salve și a fost plimbat cu caleașca până la Palatul Buckingham, acolo unde se va ține un banchet în onoarea acestuia. Ramaphosa urmează să viziteze Westminster Abbey și mormântul soldatului necunoscut, dar și piatra memorială a lui Nelson Mandela. El se va adresa, de asemenea, parlamentarilor britanici în Parlament și se va întâlni cu premierul Rishi Sunak. Guvernul britanic speră că această vizită, planificată înaintea de moartea Reginei Elisabeta a II-a în septembrie, va consolida legături comerciale și de investiții dintre cele două țări, mai ales în contextul brexit.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău