Ceremonie de închidere a proiectului britanic de îmbunătățire a capacităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență

  • 30 Martie 2019 16:16
Ceremonie de închidere a proiectului britanic de îmbunătățire a capacităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a găzduit ceremonia de închidere a proiectul de îmbunătățire a capacităților și serviciilor de urgență în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al IGSU, proiectul a fost implementat de către organizația britanică de caritate Alianța Estică pentru Transport Sigur ( EASST), pompierii voluntari din  Operațiunea Florian și Automobil Club Moldova, fiind susținută pe parcursul celor 5 ani de desfășurare  de către Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Potrivit sursei citate, la eveniment a participat ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Lucy Joyce, reprezentanți ai Biroului pentru Reintegrare, parteneri ai proiectului, dar și pompieri din stânga Nistrului.

Oficialii au subliniat importanța implementării unor astfel de proiecte pentru siguranța oamenilor, menționând că grație acestui proiect, pompierii britanici au făcut un schimb de experiență cu colegii din Republica Moldova, iar în țară a fost livrat echipament de intervenție la incendii și accidente rutiere.

Astfel, Republica Moldova a obținut în dotare  21 autospeciale de intervenții la incendii, 2 ambarcațiuni de salvare pe apă și peste 30 de seturi de echipamente de descarcerare a victimelor accidentelor de circulație. Pompierii din stânga Nistrului au beneficiat în cadrul proiectului de 3 autospeciale de intervenție la incendii, dar și de instruiri în domeniu. 

Datorită implementării acestui proiect au avut loc mai multe exerciții comune în domeniul lichidării consecințelor accidentelor, instruiri comune a tinerlori din instituțiile de învățământ din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău