Ceremonie de comemorare a ostașilor români, la Cimitirul Eroilor din Chișinău

  • 25 Octombrie 2013 14:46
Ceremonie de comemorare a ostașilor români, la Cimitirul Eroilor din Chișinău

Cu ocazia Zilei Armatei Române, joi, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor din Chișinău a avut loc o ceremonie de comemorare a ostașilor români căzuți în luptă în cele două războaie mondiale.

Ceremonia a început cu depuneri de flori la crucea instalată pe locul unde cândva s-a afla cimitirul și cu o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei.

Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost amenajat în perioada interbelică de către Așezământul Național ”Regina Maria”. La cimitirul Eroilor numit și Cimitirul de Onoare din Chișinău au fost înmormântați peste 300 de ostași români, dar și militari ruși, austrieci, cehi, francezi și polonezi. Păstrarea cimitirelor eroilor trebuie să fie o datorie pentru fiecare națiune a declarat la ceremonie Șeful Centrului de Cultură și Istorie Militară din Chișinău, Vitalie Ciobanu.

Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost inaugurat în timpul primului război mondial, iar după al doilea război mondial, în anii ”60 ai secolului trecut cimitirul a fost distrus de autoritățile sovietice, la fel și celelalte peste 240 de cimitire românești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău