Ceremonia oficială de lansarea a președinției României la Consiliul UE se va desfășura săptămâna aceasta, la București

  • 07 Ianuarie 2019 12:19
Ceremonia oficială de lansarea a președinției României la Consiliul UE se va desfășura săptămâna aceasta, la București

La București va avea loc săptămâna aceasta ceremonia oficială de lansare a președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Momentul va fi marcat de un concert, dar și de vizita de lucru a Colegiului Comisarilor, în frunte cu șeful executivului european, Jean-Claude Juncker și de o reuniune la nivel de directori politici din ministerele de externe ale statelor membre.

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, are programate întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă, relatează Radio România Actualități.

De altfel, șeful statului a atras atenția că România începe în forță mandatul la Consiliul Uniunii Europene.

„Începem acum, practic, direct cu președinția Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare, vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forță această președinție. Sunt convins că vom face față bine”, a declarat Klaus Iohannis.

România și-a fixat coeziunea ca motto al președinției Consiliului Uniunii, pentru că acest principiu este fundamental pentru evoluția proiectului european, a explicat premierul Viorica Dăncilă.

„Toate acțiunile pe care le vom derula în următoarele șase luni vor fi pentru susținerea și consolidarea acestui concept de coeziune, pe care se sprijină întreaga arhitectură europeană”, spune Viorica Dăncilă.

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene are ca prioritate, în primele trei luni ale mandatului, să finalizeze dosarele legislative care depind de colaborarea cu Parlamentul European, a anunțat la Radio România Actualități ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. El a precizat că tot acum România are de administrat și un eventual Brexit fără acord cu Uniunea.

„Președinția noastră va avea un rol foarte important de a promova acte legislative, care, bineînțeles, vor trebui făcute într-un termen destul de scurt”, a subliniat George Ciamba.

Ministrul George Ciamba a mai spus că a doua parte a președinției române a Consiliului Uniunii va fi dedicată summitului de la Sibiu pentru viitorul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău