Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, amânată cu aproape patru luni din cauza grevei de la Hollywood

  • 10 August 2023 18:02
Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, amânată cu aproape patru luni din cauza grevei de la Hollywood

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, echivalentul Premiilor Oscar pentru televiziune, a fost amânată cu aproape patru luni, au anunțat joi organizatorii, în timp ce greva actorilor și scenariștilor paralizează Hollywood-ul, informează AFP

Gala, programată inițial pentru data de 18 septembrie, va avea loc jumătatea lui ianuarie 2024, au anunțat într-un comunicat comun postul de televiziune Fox și Television Academy, care organizează ceremonia și decernează aceste premii.

„Suntem încântați să anunțăm că cea de-a 75-a ceremonie a Emmy Awards va fi difuzată luni, 15 ianuarie 2024”, a declarat un purtător de cuvânt al postului de televiziune Fox, care difuzează gala.

Acesta este cel mai important eveniment din industria audiovizualului care este afectat până în prezent de greva scenariștilor și actorilor, prima lor revendicare comună din istoria industriei hollywoodiene din ultimii 63 de ani.

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy a fost amânată ultima dată în 2001, în urma atentatelor de la 11 septembrie.

După mai bine de 100 de zile de grevă nu s-a ajuns încă la un acord între reprezentanții scenariștilor și cei ai studiourilor pentru o mai bună remunerare a primilor cu profiturile obținute din streaming, sau pentru reglementarea utilizării inteligenței artificiale (IA) în industrie. Actorii s-au alăturat grevei în luna iulie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău