Cercetătorii japonezi susțin că Inteligența Artificială poate traduce ce spun găinile

  • 22 Septembrie 2023 16:42
Cercetătorii japonezi susțin că Inteligența Artificială poate traduce ce spun găinile

O echipă de cercetători din Japonia susține că a reușit să traducă cotcodăcitul găinilor cu ajutorul Inteligenței Artificiale, scrie descopera.ro.

Așa cum este descris într-un studiu ce așteaptă evaluarea colegială, o echipă de la Universitatea din Tokyo, coordonată de profesorul Adrian David Cheok, a inventat „un sistem capabil să interpreteze stările emoționale ale găinilor, inclusiv foame, frică, furie, bucurie și stres” cu ajutorul unei tehnici de Inteligență Artificială numită „Deep Emotional Analysis Learning”.

Tehnica, spun cercetătorii, poate fi folosită pentru diferitele tipare vocale ale găinilor, ceea ce înseamnă că poate fi îmbunătățită în timp și poate descifra „vocalizările găinilor” cu mai mare precizie.

Echipa a înregistrat și analizat mostre de la 80 de găini

Cel puțin asta e teoria. Pentru a-și testa sistemul, echipa a înregistrat și analizat mostre de la 80 de găini. Apoi, cercetătorii au introdus mostrele într-un algoritm pentru a le asocia cu diverse „stări emoționale” la păsări.

Ajutați de „opt psihologi de animale și chirurgi veterinari”, oamenii de știință susțin că au reușit să identifice starea mintală găinilor cu un nivel surprinzător de ridicat de acuratețe, relatează Futurism.

Potențialul Inteligenței Artificiale de a recunoaște stările emoționale la găini

„Rezultatele experimentelor noastre demonstrează potențialul Inteligenței Artificiale de a recunoaște stările emoționale la găini în funcție de sunete”, arată studiul.

Deși sună promițător, ar trebui să abordăm aceste rezultate cu o doză sănătoasă de scepticism. În studiu, cercetătorii recunosc că acuratețea se poate schimba în funcție de condițiile de mediu sau diferite specii. Mai mult, există și alte moduri în care găinile comunică, de la „semnale non-acustice, limbajul corpului și interacțiuni sociale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău