Cercetătorii italieni anunță crearea unui vaccin anti-cancer „foarte eficient”

  • 11 August 2022 19:26
Cercetătorii italieni anunță crearea unui vaccin anti-cancer „foarte eficient”

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanșeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori și care poate crește eficacitatea medicamentelor utilizate în imunoterapie, informează joi agnția ANSA, citată de Agerpres.

Descoperirea a fost realizată de cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM). Vaccinul folosește un virus ca un cal troian, au spus ei, instruind sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase, scrie hotnews.ro.

Echipa de cercetare are sediul la Fundația de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino. Descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine.

Cercetarea a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elvețiană de biotehnologie Nouscom. Vaccinul s-a dovedit eficient, în asociere cu un medicament utilizat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienți cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică.

„Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar și că datele obținute în primele studii clinice sunt foarte promițătoare”, a declarat șefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace.

 

„Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”, a adăugat cercetătoarea citată de ANSA.

Tot anul acesta, un vaccin anti-cancer a fost testat cu succes pe animale și de către oamenii de știință de la Dana-Farber Cancer Institute și de Harvard Medical School.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău