Cercetătorii din Hong Kong spun că au documentat primul caz de reinfectare cu coronavirus, la peste 4 luni de la contaminarea inițială

  • 24 August 2020 18:38
Cercetătorii din Hong Kong spun că au documentat primul caz de reinfectare cu coronavirus, la peste 4 luni de la contaminarea inițială

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au raportat primul caz de reinfectare cu noul coronavirus al unui pacient tânăr, la patru luni și jumătate de la momentul în care a fost confirmat prima oară, relatează BBC, preluat de Digi24.ro

Folosind secvențierea genomică, cercetătorii au descoperit că la a doua infectare, virusul este „în mod clar diferit” și că nu este vorba de o simplă continuare a infectării precedente sau o reapariție a ei.

Cercetătorii au până acum dovezi că persoanele infectate care se vindecă dezvoltă imunitate, iar acest lucru îi protejează împotriva unei eventuale reinfectări. Nu este, însă, foarte clar cât de mult durează această imunitate sau cât de puternică este ea.

Alte coronavirusuri, precum cel care produce răceala banală, au capacitate de reinfectare, așa că nu este neapărat surprinzător faptul că noul coronavirus poate să reinfecteze oameni.

Organizația Mondială a Sănătății spune, însă, că este important să nu derivăm concluzii pe baza unui singur caz din 23 de milioane în toată lumea. Lucrarea academică în care este detaliat cazul nu a fost însă publicată, iar unele aspecte ale lui nu sunt încă clarificate.

S-ar părea, însă, că persoana reinfectată nu a avut simptome la a doua infectare, iar infecția a fost detectată la teste screening de aeroport, fapt ce ar putea să sugereze că persoana nu se simțea rău. Studii mai generale asupra populației trebuie realizate pentru a putea deriva concluzii clare asupra posibilității reinfectării cu Covid-19.

Sursa:Digi24.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău