Cercetătorii australieni au inventat un test pentru coronavirus care oferă rezultatul în 20 de minute

  • 17 Iulie 2020 16:23
Cercetătorii australieni au inventat un test pentru coronavirus care oferă rezultatul în 20 de minute

Cercetători din Australia au realizat un test de sânge care poate determina o eventuală infecție cu coronavirus în aproximativ 20 de minute, o premieră mondială în acest domeniu, transmite Reuters, preluat de Agerpes.

Oameni de știință de la Universitatea Monash susțin că testul lor poate determina dacă o persoană este infectată sau dacă a fost infectată în trecut.

"Printre aplicațiile pe termen scurt ale acestui test se numără identificarea rapidă a cazurilor și urmărirea contacților pentru a limita răspândirea virusului", susține o lucrare științifică publicată vineri de autorii noului test în jurnalul ACS Sensors.

Echipa de cercetare a fost coordonată de BioPRIA și de Departamentul de Inginerie Chimică al Universității din Monash, cu participarea unor cercetători de la ARC Centre of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology (CBNS).

Testul lor, ce folosește 25 microlitri de plasmă din sânge, caută urme de aglutinare sau aglomerări de celule roșii ce sunt provocate de coronavirus.

Dacă testele realizate prin prelevarea de mucozități sunt folosite pentru a detecta persoanele infectate cu noul coronavirus, noul test poate determina și dacă un subiect a fost infectat recent și s-a vindecat pe cale naturală.

Sute de astfel de noi teste pot fi prelucrate pe oră, conform cercetătorilor care sunt de părere că acest test ar putea fi folosit și pentru a detecta anticorpii apăruți în urma vaccinării în studii clinice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău