Cercetătorii au găsit vestigii arheologice în zona unei maternități din Chișinău

  • 29 Octombrie 2022 14:07
 Cercetătorii au găsit vestigii arheologice în zona unei maternități din Chișinău

Cercetătorii din Republica Moldova și din România au găsit mai multe morminte care datează din secolul al XVI-a. Au mai fost descoperite vestigii arheologice din secolele XVII-XIX, dar și din perioada interbelică. Vestigiile au fost depistate în zona Pieței vechi a târgului Chișinău, în prezent sediul Maternității municipale numărul doi, transmite IPN.

Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare precizează că lucrările sunt realizate de studenții Instituției Publice Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, în frunte cu Sergiu Musteață - istoric, arheolog, Ion Tentiuc și Ion Ursu - specialiști din Moldova, dar și de către specialiști din România - Angela Simalcsik - specializarea antropologie fizică. Vestigiile descoperite vor fi cercetate de specialiști, ulterior vor fi expuse la muzeu.

Proiectul privind salvgardarea și cercetarea patrimoniului arheologic al municipiului Chișinău este finanțat integral din bugetul municipal, fiind printre primele investiții făcute de Primăria municipiului Chișinău pentru acest sector.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău