Cercetătorii au găsit o soluție simplă pentru a reține mai eficient informațiile

  • 27 Noiembrie 2019 12:58
Cercetătorii au găsit o soluție simplă pentru a reține mai eficient informațiile Mediafax

În zilele noastre, majoritatea oamenilor scriu mai rapid cu ajutorul unei tastaturi decât folosind tradiționalul stilou. Această abilitate ne ușurează viața de zi cu zi și ne permite să comunicăm mult mai rapid. Dar ne ajută să și reținem mai multe?

Potrivit Mediafax, un experiment realizat de Pam Muller la Universitatea Princeton a comparat două grupuri de subiecți cărora li s-au arătat aceleași materiale video.

O jumătate dintre ei au fost rugați să își ia notițe folosind un pix și o foaie, iar cealaltă jumătate a avut la dispoziție un laptop. Surprinzător, rezultatele au indicat că cei care au scris de mână au structurat informația mult mai eficient în timp ce pe laptop majoritatea au transcris pur și simplu tot ce auzeau. Testele ulterioare au confirmat că subiecții care au folosit așa-zisele metode „învechite” au reținut mai multe date decât ceilalți, relatează BBC.

Ambele tehnici au avantajele lor, dar psihologii recomandă să avem în vedere și scrisul de mână atunci când dorim să învățăm și să sistematizăm informația mai eficient.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău