Cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral împotriva COVID-19

  • 04 Iunie 2021 11:14
Cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral împotriva COVID-19

Cercetători americani au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Sănătate Publică (NIH - National Institute of Public Health) și publicat în revista Science, relatează vineri EFE.

Concret, medicamentul experimental TEMPOL, care se administrează pe cale orală, a avut rezultate promițătoare împotriva acestei boli, cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activității enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului și să se multiplice odată pătruns în celulă.

Într-un comunicat, NIH a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de știință au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier și de sulf pentru a-și susține structura.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite de fier și de sulf pentru a putea funcționa în mod optim.

Prin această descoperire, cercetătorii au putut astfel exploata slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că TEMPOL poate reduce astfel de acumulări de fier și sulf.

De fapt, ei au descoperit, grație experimentelor realizate pe culturi de celule, că acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

De asemenea, potrivit unor studii realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor țesuturi care sunt principala țintă a coronavirusului, precum glandele salivare sau plămânii.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău