CEO-ul Netflix donează 120 de milioane de dolari pentru educația universitară a studenților de culoare

  • 18 Iunie 2020 09:45
CEO-ul Netflix donează 120 de milioane de dolari pentru educația universitară a studenților de culoare

Reed Hastings, cofondator și CEO al companiei Netflix, și soția sa, Patty Quillin, vor dona suma de 120 de milioane de dolari în beneficiul universităților în care învață în mod tradițional studenți de culoare, potrivit unui anunț făcut miercuri, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Amândoi am beneficiat de privilegiul unei educații frumoase și vrem să ajutăm mai mulți studenți, în special studenți de culoare, să aibă parte la rândul lor de același început excelent în viață", au declarat cei doi filantropi americani într-un comunicat.

Într-o perioadă în care sute de mii de oameni participă la proteste în Statele Unite de mai multe săptămâni pentru a denunța violențele Poliției și, într-un sens mai larg, rasismul sistemic din această țară, numeroase companii au anunțat în mod public diverse măsuri de sprijinire a mișcării "Black Live Matter".

Suma de 120 de milioane de dolari va fi repartizată în părți egale între două universități din Atlanta - Spelman și Morehouse College - și United Negro College Fund.

Donația va permite finanțarea unor burse de patru ani pentru zeci de tineri studenți în următorii 10 ani.

Aceste universități "au rezultate spectaculoase și, totuși, sunt dezavantajate prin prisma donațiilor financiare primite. Capitalurile 'albe' sunt în general atribuite într-o manieră predominantă unor instituții 'albe', fapt care perpetuează separarea capitalurilor", au declarat cei doi soți americani.

Grupul Apple a lansat recent o inițiativă de 100 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva rasismului sistemic, iar grupul Google va dona 275 de milioane de dolari pentru a îi ajuta pe artiștii de culoare pe YouTube, pentru a participa la finanțarea micilor companii deținute de afro-americani și pentru alte proiecte ce vizează susținerea comunității de culoare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău