CEO-ul Moderna: „Vor apărea mai multe variante Covid în următoarele șase luni. Acest virus nu va dispărea”

  • 07 Mai 2021 14:20
CEO-ul Moderna: „Vor apărea mai multe variante Covid în următoarele șase luni. Acest virus nu va dispărea”

Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a declarat joi că se așteaptă să apară mai multe variante Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă și iarnă, relatează CNBC, potrivit Mediafax și Digi24.ro.

Bancel a declarat că oamenii vor avea nevoie, probabil, de al doilea rapel al vaccinului Moderna, pe măsură ce virusul va circula la nivel global.

„Noi variante de îngrijorare continuă să apară în întreaga lume. Și credem că în următoarele șase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă și iarnă, am putea vedea mai multe variante de îngrijorare,” a spus Bancel.

Emisfera sudică include Africa, Australia, cea mai mare parte a Americii de Sud și părți din Asia.

„Credem că vor fi necesare doze de rapel, deoarece credem că virusul nu va dispărea”, a adăugat acesta.

Declarațiile lui Bancel vin la o zi după ce Moderna a anunțat că o variantă îmbunătățită a vaccinului său a generat un răspuns imun promițător împotriva variantelor B.1.351 și P.1, identificate pentru prima dată în Africa de Sud și, respectiv, în Brazilia. De atunci, variantele s-au răspândit în alte țări, inclusiv în S.U.A.

Datele sunt preliminare și nu au fost încă examinate de colegi.

Vaccinul Moderna necesită două doze administrate la patru săptămâni. La fel ca Pfizer și Johnson & Johnson, serul este extrem de eficient împotriva Covid, deși directorii și oficialii companiei spun acum că se așteaptă ca protecție puternică să scadă în timp.

Vaccinul Covid-19 de la Moderna a generat vânzări de 1,7 miliarde de dolari, potrivit raportului de venituri al companiei.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău