Centrul de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va fi condus de un director și un director adjunct, cu un personal de 20 de unități

  • 22 Decembrie 2023 15:19
Centrul de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va fi condus de un director și un director adjunct, cu un personal de 20 de unități

Centrul de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va fi condus de un director și un director adjunct, cu un personal de 20 de unități. Proiectul de hotărâre privind aprobarea structurii și efectivului-limită ale Centrului a fost votat astăzi, 22 decembrie, în Parlament, transmite Radio Chișinău.

Centrul va avea trei direcții: Direcția Analiză și Conștientizare Națională, Direcția de consolidare a rezilienței și Direcția de Dezvoltare și parteneriate, a anunțat co-autorul proiectului, deputatul Lilian Carp.

Atribuțiile acestor direcții din cadrul Centrului de Comunicare: Direcția Analiză și Conștientizare Situațională, se va axa pe livrarea unui tablou de ansamblu asupra provocărilor legate de comunicarea strategică și combaterea dezinformării. Direcția va elabora și va propune un model comun pentru colectarea și schimbul de date în vederea asigurării unui proces de lucru interinstituțional eficient...”, a spus Carp.

Centrul de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării are misiunea de a consolida și îmbunătăți eforturile interinstituționale în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și împotriva acțiunilor coordonate de răspândire a mesajelor, narațiunilor, comunicărilor, indiferent de originea acestora, care prezintă pericol sau pot periclita realizarea intereselor naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău