Centrul Republican de Diagnosticare Medicală urmează a fi reabilitat energetic

  • 18 Octombrie 2023 16:31
Centrul Republican de Diagnosticare Medicală urmează a fi reabilitat energetic

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală urmează a fi reabilitat energetic în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova, finanțat cu susținerea Uniunii Europene, Băncii Europene de Investiții (BEI) și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), informează MOLDPRES.

Măsurile de eficiență energetică vor contribui la reducerea consumului de energie cu până la 20% pentru energie electrică și 50% pentru energie termică, reducerea emisiilor de CO2, precum și diversificarea surselor de energie.

Astfel, în urma unui audit energetic au fost stabilite următoarele măsuri de care va beneficia instituția, precum: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, renovarea acoperișurilor, sistemelor interioare de încălzire, instalarea sistemului de iluminat tip LED, instalarea sistemelor fotovoltaice și altele.

În cadrul primei faze a Proiectului de Eficiență Energetică în R. Moldova, zece instituții medicale de importanță națională urmează a fi reabilitate energetic. De aceste condiții vor beneficia peste 1 milion de pacienți care vizitează anual cele zece spitale și în jur de 10.000 de lucrători medicali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău