Centrul Republican al Voluntarilor se alătură și în acest an Zilei Faptelor Bune

  • 04 Mai 2022 16:10
Centrul Republican al Voluntarilor se alătură și în acest an Zilei Faptelor Bune

Centrul Republican al Voluntarilor se alătură pentru a șaptea oară mișcării mondiale „Good Deeds Day” (Ziua Faptelor Bune), care unește locuitori din peste 108 țări. Milioane de oameni, mii de organizații și companii din întreaga lume se reunesc în fiecare an pentru a-i ajuta pe cei din jur.

Irina Gheorghelaș, managerul proiectului din Republica Moldova, a menționat că, din 2016, peste 7300 de voluntari au luat parte la „Ziua Faptelor Bune ”, în cadrul a 355 de acțiuni de voluntariat, în 37 de localități ale țării.

Activitățile de voluntariat trebuie să răspundă nevoilor societății și/sau ale orașului. De exemplu, în această zi, voluntarii pot curăța parcuri sau planta copaci, pot acorda ajutor în centrele de adăpost pentru animale, pot aduna și distribui colete cu produse alimentare persoanelor nevoiașe, pot desfășura activități educaționale pentru copiii din grupuri de risc, pot oferi asistență umanitară și socială în legătură cu situația epidemiologică COVID-19, a precizat Irina Gheorghelaș.

„Ziua Faptelor Bune” a fost organizată pentru prima data în lume în 2007, de către femeia de afaceri și filantropa israeliană de origine americană Shari Arison și organizația necomercială „Ruach Tova”, care era parte a fondului „The Ted Arison”. În 2007, la „Ziua Faptelor Bune” au participat circa 7000 de voluntari din Israel, iar în 2019 a atins un record – 3,9 mln de voluntari au desfășurat 23 de mii de proiecte în 108 state ale lumii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău