Centrul provizoriu din Palanca pentru refugiații din Ucraina și-a încheiat activitatea

  • 06 Ianuarie 15:25
Centrul provizoriu din Palanca pentru refugiații din Ucraina și-a încheiat activitatea

Începând cu ziua de 4 ianuarie 2024 Centrul provizoriu de gestionare a situației de criză din localitatea Palanca și-a încetat activitatea, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova (IGSU), într-o postare pe Telegram.

Decizia a fost luată după expirarea stării de urgență în Republica Moldova. 

Tabăra provizorie destinată afluxului de cetățeni străini a fost sistată, iar angajații IGSU sunt în proces de retragere a întregii infrastructuri, bazei operaționale, modulilor igienice, corturilor, dar și a echipamentelor tehnice și electrice care pe parcursul a doi ani au fost complet funcționale pentru cazarea de refugiați.

Centrul provizoriu a fost amenajat și și-a inițiat activitatea pe 24 februarie 2022, iar pe parcursul funcționării acestuia prin el au trecut 9258 persoane refugiate din Ucraina, fiind cazați 6229 de oameni. 

Funcționalitatea și securitatea taberei a fost asigurată de Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Centrul permanent a avut capacitatea de a asigura 500 persoane absolut autonom și funcțional. 

Din primele zile de la declanșarea războiului în Ucraina, refugiații au obținut ajutor. Aici oamenii au beneficiat de cazare, mâncare, asistență medicală și au fost asistați în procesul de acomodare în Republica Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău