Centrul orașului va fi salubrizat seara, când pe partea carosabilă nu sunt parcate mașini

  • 05 Aprilie 2021 12:49
Centrul orașului va fi salubrizat seara, când pe partea carosabilă nu sunt parcate mașini

Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) lucrează la elaborarea unor grafice pentru implicarea aspiratoarelor la salubrizarea centrului istoric al orașului seara, când, de obicei, pe partea carosabilă nu sunt parcate mașini. Informația a fost comunicată de Ion Burdiumov, șef al Direcției, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Referitor la platformele noi de colectare a gunoiului, Ion Burdiumov a menționat că în acest an va fi acordată o atenție mai mare la selectarea locurilor unde acestea vor fi amenajate. Totodată, va continua procesul de sigilare a tuburilor de gunoi din interiorul blocurilor locative. Șeful DGLCA a mai spus că, în sectorul Ciocana, accesul autospecialelor la mai multe ghene este îngreunat din cauza problemelor cu partea carosabilă a curților respective. Dar, împreună cu Direcția transport, odată cu începerea lucrărilor de asfaltare, problemele vor fi înlăturate, a precizat Ion Burdiumov.

Ce ține de proiectul cu Fondul ecologic național, pentru anul curent a fost prelungit contractul pentru 10 platforme subterane. Una va fi gata până la sfârșitul săptămânii.

Ion Burdiumov a precizat că, săptămâna precedentă, în procesul de salubrizare a orașului au fost implicate zilnic în medie 416 persoane, la salubrizarea mecanizată au fost implicate 10 utilaje, pentru evacuarea deșeurilor − 25 de tractoare și basculante. Ca rezultat, au fost evacuate 181 de rute de deșeuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău