Centrul orașului ucrainean Harkiv, bombardat de Rusia cu rachete. Cel puțin nouă persoane au fost rănite

  • 06 Octombrie 2023 09:15
Centrul orașului ucrainean Harkiv, bombardat de Rusia cu rachete. Cel puțin nouă persoane au fost rănite

Invadatorii ruși au atacat centrul orașului ucrainean Harkiv, vineri dimineață (6 noiembrie a.c.), rănind cel puțin nouă persoane, transmite RADOR.

Șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleh Sinehubov, a precizat pe Telegram că bombardamentele au avut loc în jurul orei 6:46, imediat după ce în regiune a fost declanșată o alertă de raid aerian.

Primarul orașului, Ihor Terehov, de asemenea, a confirmat că rușii au lovit zona centrală a Harkivului. Ulterior, Poliția Națională a raportat că, potrivit informațiilor preliminare, rușii au lansat rachete de tip Iskander, iar Sinehubov a transmis că au fost înregistrate lovituri în cartierele Kiev și Osnoviansk. Primarul Terehov și-a actualizat mesajul transmis anterior și a menționat că toate loviturile au vizat infrastructura civilă, inclusiv clădiri rezidențiale.

Potrivit unor informații neconfirmate, un copil s-ar afla sub dărâmăturile unei clădiri bombardate. Nouă civili au avut nevoie de asistență medicală. Printre cei răniți se numără și un copil de doar 11 luni. Amintim că, pe 5 octombrie, rușii au lovit satul ucrainean Hroza din regiunea Harkiv. Atacul cu rachetă Iskander a vizat un magazin și o cafenea, unde avea loc o slujbă de pomenire pentru un soldat ucrainean ucis pe front. 51 de persoane au murit în atacul de joi, potrivit ultimelor date. (Agenția de presă RBC - 6 octombrie)/sdan/atataru

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău