Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a recepționat 300 de genți frigorifice pentru transportarea medicamentelor

  • 07 August 2023 14:22
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a recepționat 300 de genți frigorifice pentru transportarea medicamentelor

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a recepționat 300 de genți frigorifice pentru transportarea medicamentelor termolabile și 600 de elemente frigorifice flexibile, oferite de Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Echipamentul va fi transmis echipelor de asistență medicală urgentă din întreaga țară, transmite IPN.

Ion Prisăcaru, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, susține că echipamentul este unul foarte important pentru serviciul de asistență prespitalicească, fiindcă unul din obiectivele ce țin de fortificarea asistenței prespitalicești este creșterea posibilității de acordare a ajutorului medical în orice situație pentru pacienții critici și creșterea numărului de manipulări care pot fi efectuate de echipele de intervenție. Echipamentele frigorifice vor permite echipelor medicale să aibă la ele preparate necesare pentru ajutor medical în situație critică.

Lars Johan Lönnback, șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, a menționat că sprijinul în domeniul sănătății și în situațiile de urgență este o parte esențială a rolului OIM. În cadrul acestei donații se încearcă sprijinirea consolidării sistemului de sănătate în general, încercând să se ofere un serviciu de ambulanță actualizat. Asigurarea unui regim de temperatură adecvat în condițiile încălzirii globale este foarte important, a mai spus el.

Adam Grodzicki, șeful adjunct al Secției Cooperare, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, a remarcat că donația reflectă solidaritatea UE cu Moldova și parteneriatul continuu cu Ministerul Sănătății, care confirmă sprijinul în oferirea serviciilor de sănătate de calitate cetățenilor țării și refugiaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău