Centrul medico-social „Sfânta Anna” din Vulcănești, inaugurat cu sprijinul Cehiei

  • 28 Noiembrie 2019 19:13
 Centrul medico-social „Sfânta Anna” din Vulcănești, inaugurat cu sprijinul Cehiei

Centrul medico-social „Sfânta Anna” a fost inaugurat astăzi în orașul Vulcănești. Aici vor fi acordate servicii de fizioterapie și igienă corporală. De asemenea, angajații se vor deplasa la beneficiari pentru a le acorda asistență la domiciliu. Centrul este parte a proiectului: „Asigurarea calității și disponibilității serviciilor medicale și sociale în Moldova pentru anii 2019-2022 ”, finanțat de Republica Cehă, transmite IPN.

Centrul este situat pe teritoriul spitalului raional din Vulcănești. Pe lângă reparații, achiziții de echipamente și pregătirea personalului, partea cehă a cumpărat și o mașină pentru nevoile centrului.

Potrivit ambasadorului ceh în Republica Moldova, Zdeněk Krejčí, sprijinul pentru îngrijirea la domiciliu este o prioritate pe termen lung pentru Republica Cehă. Timp de zece ani, Republica Cehă a finanțat deschiderea în Republica Moldova a opt centre de îngrijire la domiciliu. Deschiderea celui de-al zecelea centru va avea loc săptămâna viitoare în nordul Moldovei, în Ocnița.

Republica Cehă a sprijinit și alte proiecte de dezvoltare socială incluzivă, precum sprijinirea integrării sociale a copiilor preșcolari, sprijinirea copiilor cu autism sau sprijinirea reformei sistemului de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

Tot astăzi, Ambasada Cehiei a marcat încheierea Proiectului „Reducerea riscurilor asociate cu deversarea deșeurilor periculoase în Cișmichioi”. Scopul acestuia a fost îmbunătățirea situației de mediu.

„Republica Cehă a susținut mult timp eliminarea problemelor de mediu din Moldova. În trecut, proiectele de distrugere a pesticidelor au fost susținute. 450 de tone de pesticide au fost exportate din Moldova, datorită sprijinului financiar din partea Cehiei, în valoare de 1,4 milioane de euro”, a declarat Zdeněk Krejčí.

Valoarea totală a sprijinului financiar acordat de către Republica Cehă în  Republica Moldova depășește 3 milioane de euro pe an.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău