Centrul de Apel al CNAS își reia activitatea

  • 24 Aprilie 2020 16:25
Centrul de Apel al CNAS își reia activitatea

Din 27 aprilie, Centrul de Apel al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) își reia activitatea. Persoanele care au orice întrebări ce țin de stabilirea, calcularea sau plata prestațiilor sociale pot obține informații de luni până vineri, între orele 7.30-16.00, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, indemnizațiile adresate familiilor cu copii, precum și indemnizația paternală pot fi solicitate în mod electronic prin accesarea serviciului electronic ,,e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii”, disponibil pe pagina-web al Casei Naționale de Asigurări Sociale (www.cnas.md) sau pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (https://servicii.gov.md/ecnas).

Totodată, CNAS informează solicitanții, care obțin dreptul la pensie și alte prestații sociale în perioada 17 martie – 15 mai, că cererea și actele necesare pentru stabilirea acestor drepturi se vor depune la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS) din data încetării stării de urgență. Aceeași abordare se va aplica la termenele de acordare a tuturor prestațiilor sociale stabilite de casele teritoriale de asigurări sociale.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, a fost prelungit termenul de suspendare a activitaților de primire a cetățenilor în audiență, relații cu publicul atât în oficiul central, cât și în subdiviziunile teritoriale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău