Centrul COVID Chișinău a acordat asistență medicală la peste 31500 de pacienți infectați cu coronavirus, în ultimul an

  • 10 Aprilie 2021 11:59
Centrul COVID Chișinău a acordat asistență medicală la peste 31500 de pacienți infectați cu coronavirus, în ultimul an

De la crearea sa în urmă cu un an, Centrul COVID Chișinău de la Moldexpo a acordat asistență medicală la peste 31500 de pacienți infectați cu coronavirus, inclusiv la cca 900 de persoane în cadrul secțiilor de terapie intensivă, informează primăria municipiului.

Activitatea instituției medicale este asigurată de peste 160 de angajați, dintre care 110 sunt cadre medicale (doctori, rezidenți, studenți, asistenți medicali), se arată în comunicatul municipalității emis cu ocazia împlinirii a unui an de activitate a Centrului.


Centrul COVID Chișinău a fost conceput din start drept un spital strategic, având în dotare laborator clinic, serviciu radiologic și imagistic, farmacie, depozit, tot spectrul de servicii de profil pentru asigurarea unui act medical de calitate, potrivit sursei citate.


Din 1 octombrie 2020, Centrul COVID-19 Chișinău a trecut integral în gestiunea Primăriei municipiului Chișinău. Peste 90% din echipa formată aici este constituită din specialiști ai spitalului „Sfânta Treime", care asigură funcționalitatea și logistica instituției medicale.


Instituția a fost creată și amenajată în timp record, până la cele mai mici detalii, prin eforturile comune ale mai multor entități: Ministerului Sănătăți, Muncii și Protecției Sociale, Primăriei municipiului Chișinău, Organizației Mondiale a Sănătății, Armatei Naționale, USMF „N. Testemițanu", donatori interni și externi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău