Centru digital pentru susținerea companiilor din nordul R. Moldova, cu contribuția României, USAID și Guvernului Suediei

  • 23 Noiembrie 2021 15:50
Centru digital pentru susținerea companiilor din nordul R. Moldova, cu contribuția României, USAID și Guvernului Suediei

La Bălți va fi creat Digital Innovation Hub – un centru digital care va sprijini companiile din nordul Republicii Moldova să își îmbunătățească produsele și serviciile cu ajutorul tehnologiilor digitale. Acesta va fi implementat de Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale cu susținerea Ministerului Economiei, ADR Nord-Est din România și sprijinul USAID și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului.

Digital Innovation Hub urmează a fi creat după modelul European Digital Innovation Hub din România și va asigura conexiuni dintre start-up-uri, investitori, acces la finanțări pentru transformare digitală, fiind în același timp și o platformă care să conecteze companiile din regiune cu profesioniști, viitori specialiști, furnizori și utilizatori.

„Aveți toate ingredientele necesare ca să înființați această structură și să o puneți în slujba companiilor, reprezentanților din domeniul IT și întregii societăți, pentru că acest fenomen de transformare digitală și procesele care fac parte din schimbare trebuie accelerate”, a declarat reprezentanta ADR Nord-Est din Piatra Neamț, Lidia Bețoae.

Digital Innovation Hub va fi creat cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA), cel mai mare proiect din domeniul inovării și digitalizării Republicii Moldova, finanțat de către USAID și Guvernul Suediei și face parte din campania „Start Inovație” lansată de către proiect pe data de 17 noiembrie.

Iar pentru ca dezvoltarea economică să fie posibilă prin intermediul instrumentelor digitale și a competențelor tehnologice, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți va oferi programe educaționale în IT și domenii conexe pentru a pregăti viitorii specialiști care să răspundă cerințelor pieței, să dezvolte afaceri inovaționale și să muncească în regiunile în care locuiesc.

Reprezentanții Digital Innovation Hub își propun ca până la sfârșitul anului 2023 să înregistreze centrul de inovare pe platforma internațională JRC pentru extinderea colaborării directe cu alte huburi de digitalizare și inovare ale statelor membre ale UE.

Sursa: Infoprut.ro

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău