Centru de excelență pentru militarii implicați misiuni de deminare

  • 09 Noiembrie 2019 12:12
Centru de excelență pentru militarii implicați misiuni de deminare

Un Centru de excelență, unde militarii Armatei Naționale vor fi instruiți pentru executarea misiunilor de deminare pe teritoriul țării și în afară, a fost deschis la Negrești, Strășeni, cu sprijinul Statelor Unite. Începând cu anul 2013, Guvernul SUA a investit aproximativ 400 de mii de dolari, pentru construcția și dotarea Centrului cu tehnică și echipament specializat, transmite IPN.

Instituția este importantă în contextul în Republica Moldova mai persistă pericolul munițiilor neexplodate rămase din cel de-al Doilea Război Mondial, a apreciat comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Igor Gorgan.  Militarii care vor fi instruiți în acest centru vor beneficia de cele mai moderne tehnici pentru executarea misiunilor de deminare.

Până acum, în cadrul proiectului, pe lângă construcția și dotarea Centrului de excelență cu utilajul necesar, SUA au donat Armatei Naționale rucsacuri speciale și 18 detectoare de mine. Geniștii din R. Moldova vor fi instruiți de specialiștii din Garda Națională a Carolinei de Nord. Proiectul se va încheia în 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău